Villány – Mezőgazdasági bolt és raktár kialakítása

Tervezés

Az épület tervezésénél figyelembe vettük a környező épületek geometriáját, stílusát, a település rendezési tervét, a tájolást, – illetve ami a legfontosabb volt -, a technológiai folyamatokat és azok felépítését. Mivel csarnokszerkezetről beszélünk, ezért az épület hátrébb lett tolva az utcafronti telekhatártól, hogy az előkertben lehetőség nyíljon egy rendezett növényesített zöldövezet kialakítására.
Az épület főbejárata az északi homlokzaton található, amelyen keresztül lehet megközelíteni az eladó teret. A tervezett épület északi szárnyában földszint és egy közbenső szint lett kialakítva. Itt a legnagyobb területet az eladó tér igényli, viszont kialakításra kerültek tárolók, raktárak, iroda, csomagoló helyiség, és a munkavállalók részére kialakított szociális blokk is. Az épület déli részében kapott helyet a raktár funkció. A szerkezet fémvázas acélcsarnok szendvicspanellel burkolva. A szendvicspanel jó hőszigetelésének köszönhetően lehetővé teszi az épületben az optimális hőmérséklet megtartását a különböző funkciójú helyiségekben, illetve a sík és mosható felülete lehetővé teszi a higiénia által előírt követelmények betartását.

Továbbá az épület tájolása lehetővé teszi a tetőn elhelyezett megújuló elektromos energia maximális teljesítményének a kihasználását. Az udvar és az épület környezete igényesen kialakított – térkövezett és növényesített.

Megosztás Tweet Pin it